Cessna Citation CJ4

RS kupuje zrakoplov od 19 milijuna KM

24.09.2019.
u 10:55

Republika Srpska kupuje novi zrakoplov Cessna, vrijednosti 18,9 milijuna maraka.

Srpska će kupiti zrakoplov Cessna Citation CJ4, koji spada u kategoriju laganih zrakoplova i koji može prevesti do 10 putnika na dužim letovima. Iako spada u kategoriju malih zrakoplova korisnici putuju u relativnom komforu, piše Capital.ba.

Kabina sadrži šest potpuno samostalnih sjedala, kao i medijske priključke, WIFI mogućnost povezivanja i sustav upravljanja kabinom Rockwell Collins Venue, navode iz Cessna-e.

Zrakoplov posjeduje prostor za osvježavanje, izvlačeće stolove i dosta prostora za odlaganje, što ga čini komfornim.

CJ4 je najbolji zrakoplov u seriji CJ zrakoplova s većom brzinom i dometom od bilo kojeg drugog malog zrakoplova. CJ4 ima maksimalni domet od 4.009 kilometara, što ga čini malim zrakoplovom najdužeg dometa.

Vlast ovim zrakoplovom bez problema može putovati na daleke destinacije.

Cijena za novi CJ4 iznosi 9,41 milijuna dolara, odnosno oko 16,2 milijuna maraka. Kada se uračuna PDV, novi zrakoplov iznosit će 18,9 milijuna KM.

Nabavka zrakoplova koji je naručen u sivoj boji, kao što je i zrakoplov koji već posjeduje Srpska, trebala bi biti realizirana u idućih mjesec dana. Zrakoplov u studenom stiže na banjolučku zračnu luku, gdje je već rezerviran hangar.

Obzirom da zrakoplov stiže uskoro, Cessni je već trebao biti uplaćen depozit od 1,4 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?