Tučnjava u čapljinskoj školi

Nastavnik: Otac učenika me tukao šakama! Roditelj: Nastavnik me udario čekićem!

skola
16.02.2017.
u 15:44

- Jesi li ti Ferenc? Bum! Jesi ti dao mome sinu jedinicu? Bum! Što imaš protiv mene? Bum!... - tako nam je Gratis Ferenc, nastavnik likovne kulture Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini, opisao upite i udarce šakama roditelja Dominika Lubina, inače liječnika- zubara, predsjednika Sportskog saveza Općine Čapljina i Kickboxing kluba Sensei, nakon međusobnog fizičkog obračuna koji su imali jučer ujutro, oko 8 sati, na samom ulazu u ovu školu, a sve zbog jedne dan ranije dobivene jedinice.

Vijest o nesvakidašnjoj tučnjavi u školi proširila se munjevitim brzinom cijelom dolinom Neretve.

- Prethodno sam se do recepcije spustio po kavu, a tu je bilo desetak kolegica, koje su svjedočile ovom brutalnom napadu. Više puta me udario u glavu i napravio polugu, a za to vijeme je moja krv kapala po njegovim nogama. Nakon što su nas razdvojili, onako krvava lica, zgrabio sam čekić kako bih se obranio u slučaju novog napada i kako bih potjerao nasilnika. Ja sam samo akademski slikar, a ne neki snagator. Pri njegovom upadu sam držao ruke i džepovima, a ni u snu nisam ovo očekivao. Već 15 godina radim ovaj posao i nikad nisam imao neugodnosti zbog posla. Mostarski liječnici su mi sanirali ozljede po licu i pustili na kućnu njegu- navodi Ferenc, a na upit o spornoj jedinici odgovara da se radilo o radu vezanom za maškare, a koji im je bio zadan točno prije mjesec dana. Kako dodaje, i to je više bilo prevetivnog karaktera.  

- Nisam vidio navodno večer ranije od oca upućenu poruku preko mesengera. Također, ostale naknadne javno iznesene objede o mome radu neću ni komentirati. Kolege znaju što je istina- zaključio je nastavnik Ferenc. Posve drugu verziju ima roditelj Dominik Lubina.  

- Da, došlo je do naguravanja na recepciji, a tom sam prilikom, koliko se sjećam, dao pljusku nastavniku koji je odmah burno reagirao čim sam ga pitao što ima protiv mene i zašto je mome sinu, odličnom i uzornom učeniku osmog razreda, jednom od najboljih u školi, dao jedinicu iz likovnog. Nakon takvog nepedagoškog ili primitivnog nastupa, kao i odgovora da je negativnu ocijenu dao jer rad nije bio osjenčen, došlo je do, prvo naguravanja, a potom i do hrvačkog kontakta. Glavom se zabio u moj trbuh i pritusnuo na zid, a onda je reagirao prisutni domar pa nas razdvojio. Nakon toga je nastavnik nakratko nestao i pojavio se sa čekićem kojim me je, dok sam pričao s domarom, htio udariti u glavu. Dobio sam udarac u nogu koja mi je otekla  -kaže dr. Lubina, kojega smo tri sata kasnije zatekli pri obavljanju svakodnevnog posla u privatnoj ordinaciji.

 Za razliku od nastavnika, koji je liječničku pomoć zatražio na CUM-u u Mostaru, njemu je ozljeda sanirana u Domu zdravlja u Čapljini, gdje je inače ravnateljica i također zubni specijalist Ferencova majka. 
- Ranije nisam imao nikakvih problema ove vrste. Sa svima sam u korektnim odnosima.  Imam 16 djelatnika, ordinaciju, ljekarnu... Zar plaćamo porez za ovakav nastavnički kadar zbog kojega mi dijete kući dolazi jako uzrujano, pod velikom stresom, i to samo zato što za kratko vrijeme od pola sata nije stigao završiti rad.  Žalit ću se ministru prosvjete- isitče dr.  Lubina, dodajući da je zapravo jutros pošao do školske ravnateljice Željke Obradović, a sve opet kako bi doznao o čemu je zapravo riječ. 

- Nesretan slučaj je htio da ga slučajno zateknem odmah na ulazu. Večer ranije sam mu poslao messenger poruku s pozdravom i upitom kad bi malo mogli porazgovarati o negativnoj ocijeni, što vam mogu i pokazati, ali nisam dobio povratni odgovor pa sam se ujutro uputio u školu. Dakle, nisam se ni s kim htio tući, nego razgovarati- pojašnjava dr. Lubina. Zbog oprečnih stavova ove dvojice aktera, policija je pokrenula istragu. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?