Sve se više beba rađa u ovom istočnohercegovačkom gradiću

Rodilište u kojem se svi smiju zaštitni znak Nevesinja

28.04.2022.
u 16:09

Rodilište je postalo zaštitni znak Nevesinja. Mnogi kažu da ovaj odjel služi na ponos cijele Hercegovine. Beba je iz godine u godinu sve više, a pacijenti dolaze sa svih strana. Dajana je stigla iz Bileće.

- Jako sam zadovoljna uvjetima u ovoj ustanovi, pogotovo s osobljem. Trudnoću mi je vodio dr. Kokotović, a porodio me dr. Tamindžija. Porođaj je protekao u najboljem redu - kaže Dajana Radovanović.

Crnogorke i Amerikanke

Mnoge majke zaobiđu rodilište u svom gradu. Najviše je, naravno, rodilja iz Hercegovine, ima ih i iz drugih dijelova Republike Srpske, mali nevesinjski tim porađao je i Crnogorke, a bila je i jedna Amerikanka. U timu je šest babica i dva liječnika, sve stižu, a osmijeh ne skidaju s lica. - Jako smo ponosni. Imamo mali, ali jako lijep kolektiv. Također, naši uvjeti jako su dobri što nam daje motivaciju da posao obavljamo što bolje. U zadnje vrijeme imamo sve više žena koje se odlučuju za naše rodilište i to nam je također motivacija da radimo što bolje - rekla je Žana Tomović, glavna sestra Odjela ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje. - Kada dobijete zdravu bebu i taj osmijeh žene koja rodi, vjerujte, ta sreća se ne može usporediti ni s čim, a mi prisustvujemo tome. Isto tako, to je velika odgovornost, veliki je stres, uvijek su vam u rukama dva života - priča Biljana Vuković, sestra Odjela ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje. Odjel je uređen i dobro opremljen, medicinari su stručni, educirani, a prvenstveno ljubazni, baš to je i razlog što je nevesinjsko rodilište najpopularnije u regiji. Na čelu tima je dr. Ranko Kokotović. Navodi da se u zadnjih nekoliko godina broj beba udvostručio, a sve se radi suvremenim metodama.

- Što se tiče rodilja, tu smo uveli bezbolni porođaj, epiduralnu anesteziju, a kod carskog reza najčešće radimo u regionalnim anestezijama, spinalnu i epiduralnu anesteziju. Te anestezije i nama svakako olakšavaju posao jer puno komfornije radimo, a inače i za rodilje jer poslije porođaja čuju plač bebe, a bebice im odmah stavimo na grudi - rekao je Ranko Kokotović, načelnik Odjela za ginekologiju i akušerstvo bolnice Nevesinje.

Najljepše mjesto

Na ovom odjelu se po suvremenim i novim procedurama rade i razne operacije. Od početka godine u nevesinjskoj bolnici rođeno je oko 70 beba, u prošloj ih je na svijet došlo blizu 250. I zbog svega ovoga mnogi kažu da je baš Nevesinje možda najljepše mjesto u Hercegovini jer upravo odavde unatrag nekoliko godina stižu najljepše vijesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije