suradnji sveučilišta

Rektori javnih sveučilišta i univerziteta BiH potpisali 'mostarski' sporazum

Foto: SUM
1/2
10.12.2020.
u 20:16

Zajedničkim snagama provodit će reformu visokog obrazovanja u cilju ispunjavanja pretpostavki za aktivnim i punopravnim sudjelovanjem u europskom istraživačkom i akademskom prostoru

Sporazum o međusobnom razumijevanju i suradnji sveučilišta i univerziteta Rektorskog zbora/Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine potpisan je na sjednici zbora/konferencije u okviru Dana Sveučilišta u Mostaru.

Rektori javnih sveučilišta i univerziteta zajednički su dogovorili i potpisali suradnju u vidu međusobnih posjeta, konzultacija nastavnika i znanstvenika, organizacije znanstvenih skupova i konferencija te promoviranja univerzalnih akademskih vrijednosti, piše Sum.ba.

Zajedničkim snagama provodit će reformu visokog obrazovanja u cilju ispunjavanja pretpostavki za aktivnim i punopravnim sudjelovanjem u europskom istraživačkom i akademskom prostoru. Dogovorena je i suradnja u razmjeni znanstvenih informacija i publikacija kao i mobilnost nastavnika, suradnika, istraživača i studenata na svim razinama. Osim toga, rektori su razmatrali inicijativu izmjena i dopuna Okvirnog zakona o visokom obrazovanju.

Foto: SUM

Rektorski zbor/Rektorska konferencija BiH poziva nadležne vlasti (Vijeće ministara BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH) da ubrzaju procedure oko izbora i imenovanja novog menadžmenta i Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine.

RZ/RK BiH daje punu podršku javnim istupima rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. sc. Rifata Škrijelja u vezi sa izraženim sumnjama u objektivnost vrednovanja, odnosno akreditacije pojedinih privatnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Foto: SUM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?