tuzla

Rekonstruirana dionica puta Tuzla – Lovački dom - Čelić

put
18.07.2016.
u 15:35

Premijer Tuzlanske županije Bego Gutić danas je svečano otvorio rekonstruiranu dionicu regionalnog puta R-459 Tuzla – Lovački dom - Čelić.

Za rekonstrukciju ovih 1.200 metara JU Direkcija regionalnih cesta TŽ je izdvojila oko 900.000 KM, a nakon realizacije ove dionice nastavlja se rekonstrukcija dodatnih 500 metara na istoj trasi, istaknuto je danas.

- Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo direktno povezati Tuzlu i Čelić, te se time na još jedan način približiti rijeci Savi i Europskoj uniji. S druge strane ova dionica puta umnogome će olakšati putnu povezanost mještana Mjesne zajednice Dokanj s centrom grada Tuzla - rekao je premijer Gutić.

Realizaciju ovog projekta pomogli su mještani Doknja.

- Ekspeditivnim rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i društveno odgovornim ponašanjem mještani Doknja doprinijeli su da se projekt veoma brzo realizira - rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić.

Ovim povodom, predsjedniku Mjesne zajednice uručena je zahvalnica.

Također, Ivanu Grgiću, stanovniku ove mjesne zajednice uručena je Zahvalnica za nesebičan doprinos pri realizaciji projekta, te spašavanju ljudskih života i dobara.

Naime, Grgić je na lokalitetu gdje su izvođeni radovi uočio i pravovremeno prijavio određenu količinu eksploziva, čija bi eksplozija mogla ugroziti život radnika ali i ljudi koji stanuju u blizini, priopćeno je iz Odjela za informiranje TŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije