održana gospodarska konferencija

Razvojnim programima potaknuti povratak stanovništva na prostore HBŽ-a

04.08.2023.
u 09:10

Skup je otvorio poduzetnik iz Livna Ante Tokić koji je, kao organizator konferencije, istaknuo brojne komparativne prednosti i potencijale HBŽ-a za njezin gospodarski razvoj

U mjestu Dobro pokraj Livna održana je gospodarska konferencija na temu „Razvoj gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji s ciljem povratka iseljenog stanovništva“.

Bio je to vrlo značajan skup relevantnih gospodarstvenika i poduzetnika koji su na različite načine vezani za prostor Hercegbosanske županije (HBŽ) te su i u ovoj prigodi iskazali svoju posvećenost razvoju i prosperitetu ove prostorno najveće županije u FBiH, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Skup je otvorio poduzetnik iz Livna Ante Tokić koji je, kao organizator konferencije, istaknuo brojne komparativne prednosti i potencijale HBŽ-a za njezin gospodarski razvoj, posebno naglasivši kako je zadržavanje ljudi na ognjištima i povratak onih koji su se već iselili nasušna potreba i temeljni preduvjet za daljnji napredak.

Konferenciji je nazočio i predsjednik županijske vlade Ivan Vukadin koji je tom prigodom iskazao predanost Vlade HBŽ-a na stvaranju povoljnog gospodarskog okruženja, poticanje inovacija, potporu poduzetnicima i rastu domaćih tvrtki kako bi se brojni resursi i potencijalne investicijske prilike kojima obiluje HBŽ iskoristili na najbolji mogući način.

Svi nazočni gospodarstvenici, poduzetnici i inovatori složili su se da je potrebno uložiti ozbiljan i angažiran pristup identificiranju i otklanjanju ključnih prepreka za pokretanje razvojnih gospodarskih programa i projekata na prostoru Županije, te kroz razmjenu ideja i iskustava poticati svestranu zajedničku suradnju, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije