sastanak

Razvojna banka FBiH i UNDP o projektima za poljoprivredu

04.02.2020.
u 14:02

Vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH  Semir Fejzić i v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Dalibor Milinković, u prostorijama banke, održali su sastanak s predstavnicima UNDP-a, koje je predstavljao Ismar Ćeremida, projektni koordinator EU4Business.

UNDP s Njemačkom agencijom za razvoj (GIZ) i Međunarodnom agencijom rada (ILO) provodi projekt „Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – EU4Business“ koji se financira iz EU-a i Vlade Republike Njemačke.

U planovima je da se u prvom kvartalu ove godine započne s provedbom projekta „Podrška EU konkurentnosti poljoprivrede i ruralnog razvoja u BiH – EU4AGRI“, koji će financirati EU, a riječ je o podršci sektorima poljoprivrede, prehrane, turizma i ruralnog razvoja.

Budući da Razvojna banka Federacije BiH poklanja veliku pozornost podršci, poticaju i razvoju poljoprivrede i ruralnog razvoja, UNDP je banku prepoznao kao pouzdanog partnera i započeo razgovore o zajedničkoj suradnji na tome polju te je dogovoreno da se ove aktivnosti nastave zajedno s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a sve s ciljem da se napravi novi koncept iznalaženja i angažiranja novih vanjskih izvora sredstava od strane UNDP-a s partnerima.

Dogovorena su načela suradnje između ove dvije institucije koji podrazumijevaju značajna grant sredstva, dok drugi dio bi bio plasiran kao kreditna sredstva, te je u cilju što skorije operacionalizacije ovog projekta planiran zajednički sastanak UNDP-a, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Razvojne banke FBiH. Sve ove aktivnosti se vode u cilju da se iznađu nova dodatna sredstva za poljoprivredu i ruralni razvoj Federacije Bosne i Hercegovine.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije