Dan općine Žepče

Razvijeno gospodarstvo preduvjet za rast ostalih segmenata života

14.10.2022.
u 16:33

Dan općine Žepče obilježen brojnim projektima, prvi put održana i Večer gospodarstvenika

Općina Žepče proslavila je svoj dan, 14. listopada, a program obilježavanja ponudio je ove godine niz raznovrsnih sadržaja. I njezini stanovnici dočekali su ga sa zadovoljstvom jer je u ovoj godini realiziran niz važnih projekata, ponajprije infrastrukturnih, koji će poboljšati kvalitetu života svih Žepčaka, piše Večernji list BiH.

Razmjena mišljenja

Tako je Večer gospodarstvenika općine Žepče organizirana prvi put u povodu obilježavanja Dana općine Žepče sa željom da postane tradicionalni susret gospodarstvenika te općine u Zeničko-dobojskoj županiji. Domaćin susreta bio je općinski načelnik Mato Zovko, a događaju se odazvalo 70 gospodarstvenika s područja općine Žepče. Na samom početku nazočne je pozdravila direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

- Svrha ovog događaja je da se međusobno bolje upoznamo, razmijenimo mišljenja, u interesu svih nas i cijele lokalne zajednice - istaknula je, među ostalim, direktorica Janko i podsjetila na aktivnosti koje se realiziraju s privatnim sektorom kroz javno-privatni dijalog, rad Lokalnog ekonomskog foruma, organiziranje Gospodarskog foruma koji se bavi aktualnim pitanjima koja se izravno tiču gospodarstva.

- Bila mi je želja na jednom mjestu okupiti gospodarstvenike s većim brojem zaposlenika i prometom, oko sedamdeset naših poslodavaca. Ovo je, prije svega, večer druženja, razgovora, razmjene informacija. Ovo je prigoda da našim gospodarstvenicima kao općinski načelnik zahvalim za svako sačuvano radno mjesto, svako otvoreno radno mjesto. Da im zahvalim na svemu što rade na polju gospodarstva, što zapošljavaju i na neki način ostavljaju naše ljude na ovim prostorima. Nastojat ćemo i u budućem razdoblju nastaviti s ovakvim aktivnostima, da okupimo žepačke gospodarstvenike na jednom mjestu, družimo se i razgovaramo o gospodarstvu koje je baza za sve. Ako imate razvijeno gospodarstvo, imate preduvjete za nadogradnju svih ostalih segmenata života, tako je na razini cijele države, a i na razini naše općine - istaknuo je načelnik Zovko. Pomoćnik općinskog načelnika u Službi za gospodarstvo Namik Malićbegović kroz prezentaciju je predstavio sliku gospodarstva, aktivnosti i projekte na području općine Žepče.

U sklopu obilježavanja Dana općine Žepče otvoren je i iznimno važan projekt "Sustav za navodnjavanje". Riječ je o projektu navodnjavanja žepačkih polja na lijevoj obali rijeke Bosne, Žepačko polje, Lupoglav polje i Radovlje vrijednom 3,070.000 KM.

Završen je i još jedan hvalevrijedan projekt. Rekonstruirana je i asfaltirana lokalna cesta za mjesne zajednice Preko i Hrastuša u dužini od 1100 metara. Taj projekt bio je planiran u programu kapitalnih ulaganja. Završetak radova obilježen je prigodno, a vrpcu su presjekli načelnik općine Žepče Mato Zovko te predsjednici mjesnih zajednica Preko i Hrastuša Kerim Odić i Anto Bulajić. Radovi su stajali 230.000 KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo 130.000 KM, a Općina Žepče 100.000 KM. Urađena je odvodnja sa svim potpornim zidovima te su otklonjeni i ostali problemi za mještane na ovoj dionici. Kako je kazao predsjednik MZ Preko Kerim Odić, nova cesta proširena je te je riječ o asfaltu širine tri metra, što uvelike doprinosi sigurnijem prometu obiju mjesnih zajednica.

Sportski i kulturni sadržaji

Održana je i kros-utrka učenika žepačkih škola "Trčanjem do zdravlja", međunarodna biciklistička utrka "Žepče 2022.", međunarodni ribolovni kup "Žepče 2022.", a obilježavanje Dana općine počelo je 12. multietničkom smotrom folklora "Žepču s ljubavlju". •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?