Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Razgovori o uspostavljanju linije između Banje Luke i Moskve

21. listopada 2019. u 16:10 0 komentara 68 prikaza
avion

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić i ministar za europske integracije i međunarodnu saradnju RS-a Zlatan Klokić razgovarali su danas s direktorom poduzeća „Aerodromi RS“ Milanom Račićem o mogućnostima za uspostavljanje izravne zrakoplovne linije između Banje Luke i Moskve.

Cilj je, kako je priopćeno iz Ministrastva trgovine i turizma, unapređenje suradnje i privlačenje turista iz Ruske Federacije u taj bh. entitet, jer za to, prema analizama koje su vršene u prethodnom razdoblju, postoji interes.

Gašić je navela da je uspostavljanje izravne zrakoplovne linije između RS i Rusije važno za lakši dolazak ruskih turista te podsjetila da se realiziraju aktivnosti na promociji RS na ruskom tržištu.

Osim organizacije posjete ruskih novinara, koja je realizirana od 10. do 15. listopada ove godine, za naredno razdoblje je predviđeno uspostavljanje suradnje i s turističkim agencijama i turoperatorima iz Rusije. Gašić je navela da plan promocije predviđa ostvarivanje izravnog kontakta na ruskom tržištu, kako bi se RS što više približila ruskim turistima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.