Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Razgovarali o Hrvatima u BiH, odnosima s RH

Tijekom susreta član Predsjedništva Dragan Čović je papinskom izaslaniku u RH Alessandru D'Erricu prenio viđenje situacije u BiH
01. prosinca 2014. u 09:37 0 komentara 1013 prikaza
covic_errico
Foto: agencije

Apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico razgovarao je u Zagrebu s Draganom Čovićem, novoizabranim hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH. U otvorenom razgovoru papinski izaslanik je čestitao Draganu Čoviću na izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te izrazio očekivanja kako će njegove poruke nakon inauguracije, kao i ostala dva člana Predsjedništava BiH, skoro i zaživjeti u BiH.

Prati zbivanja u BiH

Nadbiskup D’Errico je ranije u svojim izjavama naglašavao kako su u BiH sva pitanja uvelike povezana s politikom, a s obzirom da je prije dužnosti u Hrvatskoj bio papinski izaslanik u BiH, s velikim zanimanjem prati sva događanja. Posebice ona vezana uz hrvatsko pitanje u BiH. Vjernicima iz BiH je prije izbora poručio kako nisu sami i da se u Europi pomno prati što se to događa u BiH. Dragan Čović je papinskom izaslaniku u Hrvatskoj tijekom razgovora prenio viđenje aktualne situacije u BiH, pregovora koji se vode o formiranju vlasti i nedavnih sporazuma koji su potpisani između političkih stranaka.

Potpora Hrvatima

Također je bilo razgovora o prvim potezima hrvatskog člana Predsjedništva BiH, posjetima koje je Čović najavio Vatikanu, Bruxellesu i Zagrebu. Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH je nedavno boravio u Zagrebu na sastanku s hrvatskim dužnosnicima zahvalivši im na potpori koju daju hrvatskom narodu u BiH. Isto je poručio i apostolskom nunciju u Hrvatskoj Alessandru D’Erricu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.