GORAN ROIĆ

Ravnatelj Klaićeve bolnice: 'Nadamo se da je mala pacijentica našla utjehu u vječnosti'

05.04.2021.
u 10:14

O donaciji organa izvijestio je kako je jučer uspješno provedena pravna procedura te će neki organi spasiti druge živote

Dan nakon što je izašla vijest o djevojčici (2) koja je preminula uslijed preteških ozljeda, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić s timom na intenzivnoj kazao je kako je to tužan završetak koji je potresao cijelu Hrvatsku.
- Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurna. Intenzivisti su danonoćno brinuli o pacijentici, no priroda ozljeda je bila preteška i nije se moglo više ništa učiniti, kazao je jutros Roić.
Izvijestio je kako je tijekom jučerašnjeg uspješno provedena pravna procedura koja se mora obaviti prije transplantacije i donacije organa te će neki organi spasiti druge živote, a izjavu je dala i dr. Karmen Kondža, liječnica koja je zaprimila djevojčicu.
- Proveli smo sve mjere, rezultat je nažalost tragičan. Srećom, djevojčica koja je imala tragičan život učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela, ona će donirati organe i spasit će neke druge živote, kazala je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije