za manje od tjedan dana

Ravnatelj HALMED-a: Prve inicijalne doze cjepiva u Hrvatsku pristižu 26. prosinca

20.12.2020.
u 14:26

Premijer Andrej Plenković danas je imao redoviti sastanak s predstavnicima Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i HALMED-a. Naime, glavna tema sastanka je bilo cjepivo protiv koronavirusa.

Ravnatelj HALMED-a Siniša Tomić rekao je da prve inicijalne doze cjepiva stižu za manje od tjedan dana u Hrvatsku, točnije, 26. prosinca.

- Trebamo provesti još dodatnu provjeru kakvoće, mi moramo dati našu suglasnost. To je postupak uzajamnog priznavanja - rekao je Tomić. Dodao je da cijepljenje neće biti samo u Zagrebu.

- Bit će rasprostranjeno po cijeloj Hrvatskoj. HALMED nakon dolaska cjepiva mora još potvrditi da je spremno za korištenje.

- Kampanja je predviđena 27., 28., i 29. prosinca. To ovisi o Vladinoj nacionalnoj strategiji cijepljenja. Prve doze doći će u manjim količinama, bit će to inicijalne količine, naveo je Tomić. Naveo je i da se efikasnost gleda kroz ispitivanja te svako cjepivo mora zadovoljiti minimum efikasnosti.

- Radi se o oko 95 posto efikasnosti. U svakom slučaju, sva cjepiva koja zadovolje kriterije, nije to jedini kriterij, ući će u konačnu ocjenu.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije