Čović s poslodavcima

Rasteretiti gospodarstvo, otvoriti mogućnosti za veće plaća i nova radna mjesta

27.08.2019.
u 13:51

Osiguravanje povoljnijih uvjeta poslovanja, privlačenje više investicija, uvođenje novih tehnologija i otvaranje novih radnih mjesta samo su neke od tema koje je izaslanstvo Udruge poslodavaca Federacije BiH danas prezentiralo u razgovoru s predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Draganom Čovićem.

Na održanom sastanku također je razgovarano o konferenciji „Inicijativa 20+5+6“, koju Udruga poslodavaca FBiH organizira početkom rujna, te o izmjenama, dopunama i novim zakonskim rješenjima koje je vodstvo Udruge uputilo prema Vladi i Parlamentu FBiH.
Izaslanstvo Udruge poslodavaca Federacije BiH predvodio je predsjednik Udruge Adnan Smailbegović, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Udruga poslodavaca Federacije BiH sa svojim partnerima organizira konferenciju „Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive razvoja gospodarstva“, 04. rujna 2019. godine u Mostaru. Konferecija se odvija pod pokroviteljstvom Izaslanstva Europske unije u BiH.

Sudjelovanjem više od 200 gospodarstvenika na konferenciji, uz dijalog s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, izaslanstvo Udruge poslodavaca Federacije BiH očekuje pozitivan ishod te približavanje stavova vezano uz probleme s kojima se susreću poslodavci u Federaciji BiH.

“Inicijativa 20+5+6”, kako je naglašeno, govori o setu izmjena i dopuna ili novih zakonskih rješenja koje je Udruga poslodavaca FBiH pripremila u suradnji sa stručnjacima i dostavila Vladi i Parlamentu FBiH. Inicijativa govori o snažnom angažmanu za izmjene određenih zakona kako bi se rasteretilo gospodarstvo, otvorile mogućnosti za povećanje plaća i zapošljavanje novih radnika.

Dragan Čović podržao je poslodavce te nastojanja koja se provode kako bi se rasteretilo gospodarstvo, ali i pružila prilika za otvaranje novih radnih mjesta te stvaralo pozitivno ozračje za sve gospodarstvenike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije