u mirovinu odlazi veliki broj policajaca

Raspisan natječaj za 137 policijskih službenika u Središnjoj Bosni

policajci
23.02.2023.
u 17:46

- MUP je u situaciji da u narednih dvije godine više od 200 policijskih službenika odlazi u mirovinu. Time bi se mogli naći u problemu s operativnim radom - rekao je Vidović.

Vlada Županije Središnja Bosna putem Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) donijela je odluku o raspisivanju natječaja za 137 novih policijskih službenika.

Najveći je to broj raspisanih radnih mjesta u jednom natječaju u ovom Ministarstvu dosad, a po riječima županijskog ministra unutarnjih poslova Feliksa Vidovića na taj potez MUP se odlučio zbog činjenice da u mirovinu uskoro odlazi veliki broj policajaca.

- MUP je u situaciji da u narednih dvije godine više od 200 policijskih službenika odlazi u mirovinu. Time bi se mogli naći u problemu s operativnim radom. Da bismo premostili problem već ove godine pokrenuli smo postupak prijema novih policijskih službenika. Tako smo raspisali natječaj za prijem ukupno 137 policijskih službenika, procedura će ići preko policijske akademije što bi moglo potrajati i godinu dana do početka rada novih službenika - rekao je Vidović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije