Savez udruženja umirovljenika FBiH

Rapa: Usvajanje zakona ne smije ići unedogled

12.09.2017.
u 14:21

Savez udruženja umirovljenika FBiH razmatra, na izvanrednoj sjednici danas u Sarajevu, stavove koji su ranije usuglašeni s Vladom FBiH, a odnose se na poboljšanje standarda i položaja umirovljenika. 

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza Mehmedalija Rapa nije želio davati prognoze o ishodu sjednice. Za novinare je prije početka sjednice pojasnio da je Savez dobio pismena jamstva od premijera i resornog ministra da će njihovi zahtjevi biti ugrađeni u tekst novog zakona o MIO, a od parlamenta očekuju da taj zakon bude usvojen već u ovom mjesecu ili eventualno početkom narednog.   

- Ako budu suglasni članovi Skupštine, danas bi trebali prihvatiti sve ono što je Vlada FBiH s nama dogovorila. Da usvojimo usuglašene stavove na kojima smo radili više od mjesec dana - naglasio je.

Po njegovim riječima, u tom slučaju bili bi odgođeni prosvjedi umirovljenika (ranije najavljeni za 14. rujna) na duže vrijeme, dok ne bude usvojen zakon o MIO.

- Usvajanje zakona ne smije ići unedogled, mora biti usvojen najkasnije do Nove godine. Ovo što smo dogovorili s Vladom FBiH očekujemo da stupi na snagu odmah nakon usvajanja novog zakona o MIO. Od prosvjeda ćemo odustati ako sve ono što smo dogovorili u Vladi bude uneseno u zakon. Svi naši stavovi koje smo dogovorili s Vladom moraju se naći u tom novom tekstu zakona o MIO - naglasio je.   

Predsjednik Saveza udruženja umirovljenika FBiH Omer Omerefendić također vjeruje da će stavovi usuglašeni s Vladom FBiH biti prihvaćeni na današnjoj sjednici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije