DUGI OTOK

Raj u Dalmaciji: Ovaj otok ima plaže s tirkiznim i beskrajno čistim morem

06.08.2021.
u 15:50

Premda nije najduži otok u Hrvatskoj, Dugi otok sa svojih oko 45 km dužine zaslužuje mjesto pri vrhu te top liste i svakako opravdava svoje ime. Obiluje fascinantnim lokacijama, prekrasnim plažama s tirkiznim i beskrajno čistim morem.

Na Dugi otok dolazi se plovidbom koja traje malo više od sat vremena iz zadarske trajektne luke Gaženica u pristanište u Brbinju.

Premda se ubraja u skupinu hrvatskih najvećih otoka (sedmi je po površini), nema mnoštvo hotela, niti su ljetne gužve nešto po čemu je poznat. Rijetko je naseljen s malim mjestašcima, idealan za one koji žele uživanje u miru, netaknutoj prirodi, čistom moru i idili mediteranskog krša koji omogućuje bezbroj prilika za fascinantne fotografije, prenosi Dnevnik.ba. 

Sakarun, najpoznatija plaža otoka i jednu od najpoznatijih na Jadranu. Ova 800 metara duga plaža izrazito je pogodna za djecu. Njenoj ljepoti pridonosi bjelina pijeska te čistoća i modrina mora, kao i okolni borovi šumarci. U sezoni je prijevoz do plaže moguć i turističkim vlakićem koji polazi svaka dva sata iz Božave. Slikovitih plaža naći ćete širom otoka, a kako na nekima od njih nema prirodnog hlada, pobrinete se da ste opskrbljeni suncobranom ili šatorčićem za plažu.

Na Dugom otoku nalazi se 12 naselja, od kojih su najveći Božava i Sali koji je i administrativno središte otoka. Sva mjesta povezana su asfaltiranom cestom i pri boravku na otoku svakako napravite malu turu po ovim slikovitim mjestašcima.

Dugi otok je kombinacija svega onog što suptilniji gosti traže na hrvatskom Jadranu. Ljepota mediteranskih krajolika, netaknuta priroda, malena slikovita mjestašca, gastro užici, tradicija, mir…

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije