Sindikat izdao priopćenje:

Apel poslodavcima: Radnicima osigurajte vodu i lijekove

02.02.2015., Zagreb - Radnici na gradilistu nove zgrade u Oreskovicevoj ulici montiraju skelu. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Autori: Čitetalj, agencije
13.07.2015.
u 15:43

Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH zahtijeva od poslodavaca iz sektora građevinarstva da poduzmu posebne mjere zaštite radnika od visokih temperatura, s obzirom na to da se u proteklih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini visoke temperature ne smanjuju.

- Upućujemo apel poslodavcima iz sektora građevinarstva da na gradilištima gdje se nalaze radnici osiguraju pitku vodu i vodu za osvježenje, kao i određene medikamente koji su predviđeni za prvu pomoć u slučaju da nekom od radnika pozli ili da mu se njegova dijagnostička bolest pogorša prilikom rada na ovako visokim temperaturama - naglasili su u priopćenju.

Također, zahtijevaju od poslodavaca da svaki predah i odmor mimo pauze predviđene za doručak ne uzimaju u ovim vremenskim okolnostima kao bilo kakvu povredu radne obaveze te da bez obzira na ugovorene rokove završetka radova nastoje skratiti radno vrijeme u razdoblju visokih temperatura.

Komentara 1

Avatar varešak
varešak
14:58 14.07.2015.

Poslodavci su toliko humani da će ućiniti i više od toga,samo neznam hoće li to omogućiti i radnicima koji nisu prijavljeni.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije