Radionica suvremenog plesa i 'Dancewalk' performans u Mostaru

20.09.2017.
u 11:38

Četvrti međunarodni festival suvremenog plesa i performansa Zvrk 2017. održat će se u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci.

Osnovni ciljevi Festivala je promocija suvremenog plesa i edukacija novih generacija plesača, umjetnika i autora u Bosni i Hercegovini, najavili su organizatori.

Programom u Mostaru predviđeno je održavanje plesne radionice suvremenog plesa u četvrtak, 21. rujna, od 18 do 19:30 sati, u Muzičkom centru "Pavarotti", dok će dan kasnije umjetnik Foofwa d’Imobilité izvesti performans "Dancewalk".

"Dancewalk" u Mostaru želi dotaknuti temu urbane zapuštenosti grada, a održat će se u petak,
22. rujna, s početkom u 17 sati. Početak točke plesne šetnje je Kriva ćuprija.

Po okvirnoj procjeni, "Dancewalk" bi trebao stići u Park Zrinjevac između 18:15 i 18:30 sati, gdje će se performansu priključiti plesači plesnog studija "Flash" će te zajedno s koreografom otplesati prostor parka.

Foofwad’Imobilité je solist študgardskog baleta. Svoju koreografsku karijeru započinje 1998. godine u New Yorku, a svoju plesnu kompaniju Neopost Foofwa Companyosniva osniva 2000. godine u Ženevi.

Od 2015. godine, Foofwa d'Imobilité kreirao je 11 Dancewalk performansa, uvijek specifičnih za grad u kojem se izvodi. Dancewalk je aktivnost koja koristi hodanje kao koreografsku osnovu, te na nju dodaje plesne pokrete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije