Intervju: Zdravko Marošević

Radimo na poboljšanju uvjeta života, mjesta ulaganja te učinkovitijoj administraciji

09.08.2017.
u 12:00

Vareš je općina u BiH koja planira pokrenuti niz projekata koji bi rezultirali zapošljavanjem, ostankom i stručnim osposobljavanjem mladih ljudi, razvojem gospodarstva, ali i turizma.

Teme razgovora s načelnikom općine Vareš Zdravkom Maroševićem bile su: razvoj prometne infrastrukture, projekti koji će u budućnosti biti prioritet, problemi s kojima se susreće lokalna vlast, iseljavanje stanovništva, a razgovarali smo i o suživotu u ovoj općini.

Na što je najviše usmjeren rad lokalne vlasti?

- Lokalna vlast trenutačno radi na bržoj i učinkovitijoj administraciji, stabilizaciji i sanaciji proračuna, izradi projekata. Lokalna vlast također prati i natječaje na svim razinama vlasti, kao i redovit rad na socijalnim i komunalnim pitanjima.

Koji projekti će u budućnosti imati prioritet?

- Prioritet imaju svi projektni zadaci koji su zacrtani u našoj desetogodišnjoj strategiji razvoja, a to su: otvaranje novih radnih mjesta u metalskoj i drvnoj industriji, posebno projekti iz oblasti poljoprivrede i turizma te mnogi drugi. Smatram da općina Vareš svoj zemljopisni položaj može iskoristiti za jednu dobru turističku destinaciju jer imamo privilegiju da se nalazimo između tri grada u Bosni i Hercegovini, između Sarajeva, Zenice i Tuzle. Činjenica je da smo još uvijek ekološki potpuno čista općina s prirodnim bogatstvima, što je kao takvu čini dobrom destinacijom za turiste.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?