TRAGEDIJA NA A4

Putnik čuo zvuk kao da je pukla guma na autobusu: 'To bi moglo biti objašnjenje zašto je odjednom skrenuo'

08.08.2022.
u 15:20

– Sjećam se da sam si rekao: 'Bože dragi, idemo u polje, poletjet ćemo!' Ispostavilo se da smo udarili u betonski jarak – kazao je svećenik

Netom prije nesreće putnici koji nisu spavali čuli su zvuk kao da je pukla guma na autobusu. Nakon toga poljski je autobus izletio u polje. Vozači su se zamijenili za volanom odmah nakon prelaska hrvatske granice.

O tijeku putovanja iz Poljske prema Međugorju i kobnom kilometru gdje je njihovo hodočašće tragično završilo, govori jedan od putnika, svećenik Rafał Działak. 

– Nisam spavao od 3.15. Iako sam sjedio u pretposljednjem redu, sve sam gledao. Na granici s Hrvatskom čekali smo oko 20 minuta, kontrolirali su putovnice – kazao je.

U bolničkoj je sobi s drugim putnikom, Pawełom. 

– On mi je rekao da se autobus zaustavio iza graničnog prijelaza te da su se vozači zamijenili za volanom i nastavili vožnju – kazao je. Nedugo zatim dogodila se nesreća. 

– Paweł mi je rekao da je u jednom trenutku čuo nešto kao da je pukla guma. Rekao je: "Kao da se probušila guma." To bi moglo biti objašnjenje zašto je autobus odjednom skrenuo s ravne ceste. Sjećam se da sam si rekao: "Bože dragi, idemo u polje, poletjet ćemo!" Ispostavilo se da smo udarili u betonski jarak – kazao je svećenik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?