Predsjednik Rusije

Putin: I druge zemlje treba uvrstiti u nuklearni sporazum

18.12.2018.
u 13:57

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u utorak da ništa ne može zaustaviti Rusiju i Sjedinjene Države da pristanu da se druge zemlje pridruže Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa koji su potpisali  Washington i Moskva tijekom Hladnog rata.

Sjedinjene Države optužuju Rusiju da izvrdava nuklearni sporazum, u navodima koje Moskva negira, i zaprijetile su povlačenjem iz sporazuma. Ostale zemlje u stanju su razviti projektile zabranjene sporazumom jer nisu njegove potpisnice.

- Što nas sprječava da započnemo razgovore s njima ili da pokrenemo raspravu o parametrima novog sporazuma? - upitao je Putin.

Ruski čelnik također je izjavio da Moskva lako može proizvesti i razmjestiti projektile srednjeg dometa koji se ispaljuju s kopna, ukoliko Washington ostvari svoju prijetnju i napusti istorijski sporazum o kontroli naoružanja.

Sjedinjene Države optužuju Rusiju za izvrdavanje sporazuma i prijete da će ga napustiti ukoliko Moskva ne počne da ga poštuje.

Putin je danas negirao da njegova zemlja krši sporazum, ali je istaknuo da je razvila moćne zračne i morske krstareće projektile koje bi lako mogla pretvoriti u rakete koje se ispaljuju s kopna ukoliko Washington napusti sporazum, prenosi Reuters.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije