U sklopu Mostarskog sajma gospodarstva 2017.

Pušten u rad integrirani sustav za krizne situacije 121

asds
07.04.2017.
u 09:45

 U sklopu Mostarskog  sajma gospodarstva 2017. u četvrtak je održana prezentacija i puštanje u rad integriranog sustava za krizne situacije 121, koji bi u budućnosti trebao predstavljati osnovu uskoro jedinstvenog  Europskog sustava 112 za hitne slučajeve, preko kojeg bi se proveo projekt zaštite i spašavanja ljudi te materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

 Uz ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugena Ćubelu, svečanosti puštanja u rad ovog sustava nazočili su i predsjednik Vlade HNŽ-a  prof. dr. Nevenko Herceg, koji je i pustio u rad ovaj sustav, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara Predrag Šupljeglav, ministar u Vladi HNŽ-a Slađan Bevanda, te direktorica Sajma Dalfina Bošnjak.

"Ovim sustavom želimo u budućnosti stvoriti sustav kojim se jednim pozivom može pokrenuti akcija traganja i spašavanja, hitnog medicinskog prijevoza i drugih žurnih intervencija", kazao Ćubela.

Jedinstveni europski 112 broj za hitne slučajeve uveden je kako bi se omogućilo građanima u nevolji da pozovu hitne službe (policija, hitna pomoć i vatrogasci), koristeći isti broj bilo gdje na području Europske unije. 

 Inače sustav za upravljanja u kriznim situacijama proizvela je i provela mostarska informatička tvrtka Katarina d.o.o.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?