Premijer u BiH

Puljić Milanoviću: Recite Europi da ne zaboravi Hrvate

milanovic_posjet
Foto: VL FOTO
02.12.2014.
u 09:20

Hrvatski premijer otvorio studentski centar i posjetio osam općina

U sarajevskom naselju Stup otvoren je novoizgrađeni studentski dom “Dr. Dragutin Dujmušić” u koji su se uselili i prvi studenti. Otvorenju doma zazočio je premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović. Izgradnju doma na Stupu je pomogla Vlada Hrvatske, dobrim dijelom i osobnim zalaganjem samog premijera. Projekt studentskog doma realizirao je HKDD uz potporu Vrhbosanske nadbiskupije.

Povijesni dan

Predsjednik HKDD-a don Ano Jelić zahvalio je premijeru Milanoviću naglasivši kako je njegova vlada u više navrata pomogla da se ovaj projekt na koncu i realizira. Jelić je posebno zahvalio Milanoviću na njegovu osobnom zalaganju u ovom projektu naglasivši kako je ovo povijesni dan ne samo za Sarajevo nego i za BiH i Hrvate, piše Večernji list. Mi smo dvije godine nakon rata osjetili potrebu za izgradnjom ovakvog objekta s obzirom da se broj studenata povećavao iz godine u godinu, a u Sarajevu je već tada studiralo više od 500 studenata Hrvata, kazao je don Anto Jelić. Također je kazao kako mnogi nisu prepoznali stratešku važnost ovog projekta. Kardinal Vinko Puljić je zahvalio Vladi RH na pomoći, a posebno premijeru Milanoviću koji je, prema njegovim riječima, prepoznao značaj projekta i koji je cijelo vrijeme davao potporu njegovoj realizaciji.

Premijer i institucije

“Vaša nazočnost je znak potpore Hrvatima u BiH, stoga osjećamo da nismo sami. Lijep je osjećaj da mi Hrvati nismo sami u ovoj zemlji te recite to i Europi, u kojoj ste sada, da ne zaboravi Hrvate u BiH”, rekao je u obraćanju vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Nakon toga kardinal je darovao kardinalski grb sa satom koji je izrađen povodom 20. obljetnice kardinalskog djelovanja u BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda kazao je kako je sve vrijeme pratio dinamiku izgradnje doma, od postavljanja temeljnog kamena pa do danas. Studentima koji su uselili zaželio je uspješnu školsku godinu. Premijer Milanović je rekao kako pomoć koja stiže Hrvatima u BiH iz Republike Hrvatske ne ovisi o premijeru, već o institucijama.

Objasnio je kako hrvatski porezni obveznici traže transparentno trošenje novca te je poručio da neće biti investicija u “opanke”.

- Imao sam prigodu pregledati cijeli dom i po mom osobnom sudu sobe izgledaju veoma kvalitetno. Mogu slobodno reći i iznad standarda soba u studentskom domu u Zagrebu. Posebno mi je drago što sam vidio i upoznao studente iz Hrvatske koji su smješteni u domu - kazao je Milanović. - Ovakve projekte uvijek treba podupirati te će Hrvatska to i činiti. Jedan od takvih projekata pomoći je i Sveučilište u Mostaru koje se trenutačno nalazi na listi prioriteta pomoći za 2015. godinu - kazao je hrvatski premijer Zoran Milanović.

Komentara 1

BE
bendz
00:33 03.12.2014.

A ja bih rekao slijedece: Recite Europi da zaborave Srbe i skinu im se s ledja vec jednom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?