Posjet Plenkovića smatra važnim

Puljić: Hrvatska sada u Europi može snažnije i jače progovoriti za BiH

puljic
27.10.2016.
u 13:00

Siguran sam da čovjek koji poznaje europske zakone, strukturu i proces može pomoći BiH u procesu europske integracije - rekao je kardinal Puljić govoreći o posjetu Plenkovića.

Nadbiskup vrbosanski kardinal Vinko Puljić kazao je danas novinarima da smatra važnim posjet novog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini jer kao čovjek koji poznaje europske zakone, strukturu i proces našoj državi može pomoći na njenom europskom putu.  

- Drago mi je da je Plenković shvatio da je važno posjetiti susjede i da je upravo BiH odabrao kao prvu državu u koju želi doći u funkciji hrvatskog premijera. Siguran sam kao čovjek koji poznaje europske zakone, strukturu i proces može pomoći BiH u procesu europske integracije. Zato smatram njegov posjet važnim jer Hrvatska sada u Europi može snažnije i jače progovoriti za BiH - naglasio je kardinal Puljić.         

Službeni posjet Andreja Plenkovića BiH najavljen je za petak, a bit će prvi posjet jednoj državi nakon što je 19. listopada stupio na funkciju premijera Hrvatske. Planiran je njegov posjet Sarajevu i Mostaru i susret s najvišim bh. dužnosnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije