Dani hrvatskog jezika ZHŽ-a

Prvo mjesto Katarini Glavaš i Mariji Soldo

07.04.2023.
u 16:19

Na Danima hrvatskog jezika ZHŽ-a učenici pokazali zavidno znanje u pisanju literarnih radova

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije održano je županijsko natjecanje "Dani hrvatskog jezika". Učenici su se natjecali samo u pisanju literarnih radova, piše Večernji list BiH. Sudjelovalo je 13 osnovnih i sedam srednjih škola, a učenici su mogli odabrati jednu od triju ponuđenih tema. Stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić, prof. Jerko Ivanković, mag. hist. et phil. Jure Miloš i akad. graf. Ante Vican odabralo je najbolje literarne radove. U kategoriji literarnog rada za osnovne škole treće mjesto osvojio je Marko Jurišić iz Osnovne škole "Franice Dall'era" Vir o temi "Približavanje proljeća", drugo mjesto osvojila je Tea Topić iz Druge osnovne škole Široki Brijeg o temi "Nekʼ ljubav pobijedi mržnju", a prvo mjesto osvojila je Katarina Glavaš iz Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci o temi "Približavanje proljeća".

U kategoriji literarnog rada za srednje škole treće mjesto osvojila je Ena Čolak iz Srednje škole Antuna Branka Šimiće Grude o temi "Naša je generacija pozvana mijenjati svijet nabolje", drugo mjesto osvojio je Matej Pavlović iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški o temi "Vrednuj stablo po plodu, ne po lišću, a čovjeka po djelu, ne po odijelu", a prvo mjesto osvojila je Marija Soldo iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg o temi "Naša je generacija pozvana mijenjati svijet nabolje".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?