Naslovnica Vijesti

Prvi stanari u Domu za stare već na ljeto 2019., posao dobiva 60 osoba

26. listopada 2018. u 10:20 0 komentara 250 prikaza

U žepačkom Novom naselju u tijeku je izgradnja dva nova objekta na površini od oko 6000 četvornih metara vrijednosti oko pet milijuna maraka. Prema trenutačnim planovima, već sredinom iduće godine bi trebali biti u funkciji, a posao će dobiti 60 osoba, piše Postaja.ba.

Moderni dom

Prvi objekt koji se gradi na manjoj površini od 1000 metara četvornih većim dijelom je završen te bi trebao biti otvoren početkom 2019. godine, a riječ je o poslovnom prostoru.

Drugi objekt, čije izgradnja je počela, jest Dom za stare i nemoćne koji se gradi prema važećim europskim standardima. Objekt će zadovoljavati kriterije hotela s četiri zvjezdice i imat će smještajni kapacitet za oko 120 osoba. Na tri kata bit će raspoređeni svi potrebni sadržaji u potpunosti prilagođeni potrebama korisnika. Osim sadržaja potrebnih za svakodnevno funkcioniranje kako stanara tako i osoblja, moderni dom će imati brojne dodatne sadržaje. Planirane su prostorije za cjelodnevni boravak štićenika doma, prostorije koje će biti namijenjene za radnu terapiju, prostorija u kojoj će biti knjižnica, prostor za vjerske obrede, liječnička ordinacija, stacionar, dizalo te uređeno dvorište.

Kažimo i to da će dom biti izgrađen na površini od 3700 metara četvornih.

Nastavak radova

Prema dinamici radova, u zacrtanom vremenu je završena temeljna ploča što omogućava nastavak intenzivnih radova i u sljedećem razdoblju kade se očekuju nepovoljnije vremenske prilike. Do kraja godine bit će završeni grubi radovi i objekt će biti pod krovom, a završetak svih radova, koji uključuju i uređenje okolnog prostora, planiran je do 1. kolovoza 2019. godine kada se očekuju i prvi stanari doma.

U ovaj projekt upustila se privatna žepačka tvrtka Armani trade d.o.o., koja izgradnjom i realizacijom ovih dvaju velikih projekta vrijednih pet milijuna maraka spada među najveće investitore u okruženju.

Prema projektu tvrtke Etažer d.o.o., koja je zadužena i za nadziranje, radove izvodi Baupartner d.o.o., piše Postaja.ba.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.