'Volontiraj kreditiraj''

Prvi radni dan u Ministarstvu obrane BiH za učenike Pete gimnazije

ucenici MO
25.05.2016.
u 12:46

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš i zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić sa suradnicima danas su primili pet učenika Pete gimnazije iz Sarajeva koji sudjeluju u Projektu ''Volontiraj kreditiraj'', u organizaciji Ministarstva obrane BiH u suradnji s Udruženjem ''Infohouse'' Sarajevo.  

Ministrica Pendeš i zamjenik ministra Jusić su informirali učenike o misiji i aktivnostima Oružanih snaga BiH u procesu deminiranja, pomoći civilnim strukturama tijekom kriznih situacija, te misijama podrške miru u kojima učestvuju Oružane snage BiH.

Poseban naglasak ministrica Pendeš je stavila na mogućnosti i izazove koje pruža MO i OS BiH mladim generacijama u vidu zaposlenja i napredovanja u profesionalnoj karijeri u ovim institucijama.    

U nastavku posjeta, učenici Pete gimnazije raspoređeni su u pet organizacijskih cjelina MO BiH, gdje će provesti prvi radni dan u Ministarstvu obrane BiH, a na kraju radnog vremena sabrati dojmove tijekom ove aktivnosti.  

Glavni cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti preuzeti odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Prilikom ovog posjeta, ministrica Pendeš je učenicima Pete gimnazije uručila i prigodne poklone, priopćeno je iz Ministarstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije