orašje

Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom

29.10.2016.
u 10:00

Djeci s posebnim potrebama općine Orašje stigao je nenadani dar za njihov drugi dom, novosagrađeni centar - senzorička soba.

Prostor je to koji djeca s posebnim potrebama vole nazvati i “šarena soba s raznim spravama“, no zapravo ona raznim pomagalima potpomaže stimulaciju osjetila sluha, vida, dodira i mirisa. 

Dar vrijedan više od 20.000 konvertibilnih maraka simboličnim darivanjem novčanoga čeka uručila je Udruzi djece roditelja s posebnim potrebama Orašje, uime kompanije DM Leila Andrić, regionalna menadžerica za sjeveroistočnu Bosnu.

Djeca s posebnim potrebama su zauzvrat gošće iz tvrtke DM prigrlila svojom prepoznatljivom dobrodošlicom, darovala im osmijehe i pjesmu.

Projekti vrijedni 77.000 KM

Realizacija projekta značila je opremanje senzomotoričke sobe računalima, didaktičkim i rehabilitacijskim pomagalima te terapeutskim spravama.

- Sretna sam što smo realizirali ovaj projekt “Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom – opremimo im centar”. 

U povodu desete godišnjice tvrtke DM u Bosni i Hercegovini, odlučili smo se svoju kampanju provesti na način da nagradimo deset najboljih projekata u Bosni i Hercegovini.

Dobili smo 445 prijava i javio se veliki broj udruga iz cijele Bosne i Hercegovine.

Odabrali smo deset projekata, među kojima je onaj iz Orašja doista odlično pripremljen, ali i potreban ovome novosagrađenome centru.

Ukupna vrijednost svih projekata u Bosni i Hercegovini je 77.000 konvertibilnih maraka, a vrijednost projekta iz Orašja 20.620 maraka, kazala nam je u razgovoru Leila Andrić iz tvrtke DM.

Pozitivna energija

Projekt je iznimno važan za udrugu iz Orašja “Put u život” (PUŽ) jer su time potvrdili, tvrdi predsjednik udruge Iljo Vuković, da ne računaju samo na donacije, već i svojim znanjem osiguravaju sredstva i opremu.

- Ovoga puta to je Edo Tahirović koji je profesionalno pripremio projekt, što je rezultiralo uspjehom jer je odabran među nekoliko stotina iz cijele Bosne i Hercegovine.

- Donirali smo također dječja igrališta za osnovne škole u Glamoču, u Kreševu smo se odlučili za financiranje izgradnje parka pri dječjem vrtiću i još je puno dobrih projekata koji će pomagati djeci u njihovom svakodnevnom životu.

Bilo je puno projekata kojima doista treba pomoći, pa smo se odlučili još za dvadesetak manjih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Želim naglasiti kako smo sreli puno humanih ljudi koji žele pomoći, koji se nesebično stavljaju na raspolaganje djeci s posebnim potrebama želeći mijenjati stvari nabolje.

Toliko dobre i pozitivne energije vlada, a što nam je dodatni motiv da i u vremenu koje dolazi u lokalnim zajednicama ponovno pokrećemo slične projekte, kazala je, uz ostalo, regionalna menadžerica tvrtke DM Leila Andrić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije