Poljodjelstvo

Prskalice za natapanje dobit će 185 poljodjelaca

07.07.2017.
u 09:00

Da su naši poljodjelci imali ove prskalice, vjerojatno štete od mraza ne bi bile tako velike, kaže Andrea Škegro

Općina Ljubuški nastavlja aktivnosti na korištenju novčanih sredstava iz različitih međunarodnih projekata i razvojnih fondova. U veleposlanstvu Švicarske u Sarajevu, općinski načelnik Nevenko Barbarić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike i planove – Dijaspora za razvoj”.

Vrijedni projekti

U taj projekt je uključeno još devet općina iz BiH: Ključ, Laktaši, Jajce, Maglaj, Nevesinje, Posušje, Prijedor, Sanski Most i Velika Kladuša. Njegova vrijednost je 10,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega je Vlada Švicarske dala 9,320.000 maraka, a bit će proveden do 2020. godine.

- Sudjelovali smo u prvoj fazi ovog projekta koji se zvao “Migracije i razvoj”, a ovo je druga faza, pod nazivom “Dijaspora za razvoj”. Na javni poziv prijavili smo se sa svojim projektom koji se odnosi na razvoj poljoprivrede, a vezan je za nedavne vremenske nepogode i štete koje su nastale od mraza i drugi dio koji je namijenjen unaprjeđenju usluga za iseljeništvo. Projekt je prihvaćen i predstoji nam njegova provedba. Ukupna vrijednost projekta je 69.565 konvertibilnih maraka, od čega će UNDP uložiti 52.173 KM, a općina Ljubuški 17.391 KM, kaže Andrea Škegro, viša stručna suradnica za razvojne projekte u općini Ljubuški.

Novac će biti utrošen za nabavu prskalica koje će biti sastavni dio sustava za natapanje, a istodobno i zaštita od smrzavanja. Dobit će ih 185 članova poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje”.

Prskalice poljodjelcima

- Da su naši poljodjelci imali ove prskalice, vjerojatno štete ne bi bile tako velike. Drugi dio projekta vezan je za dijasporu, točnije za pružanje usluga našim iseljenicima. Radi se o unaprjeđenju službene internetske stranice općine Ljubuški, koju ćemo dopuniti tako da naši ljudi u iseljeništvu lakše i jednostavnije dolaze do potrebnih službenih podataka i obavijesti, koje su im potrebne - dodaje Andrea Škegro. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?