Federacija BiH

Prošlogodišnje štete od poplava teške skoro milijardu i pol maraka

Members of the Kovacevic family remove a flood-damaged electric stove from their home in Topcic Polje, May 31, 2014. More than 50 people were killed by flooding and landslides in Serbia, Bosnia and Croatia. The heaviest rainfall in more than a century had
24.10.2015.
u 06:15

Najteža situacija bila je na poplavljenim područjima Zeničko-dobojske, Tuzlanske i Posavske županije

Obilne kiše koje su proteklih dana tjerale strah u kosti stanovnicima oko rijeka, ali i onima čije su kuće na potencijalnim klizištima, već su prestale. Sjećanje na prošlogodišnje katastrofalne posljedice obilnih oborina razlog je što i ove godine stanovnici ugroženih područja upiru pogled u nebo, a neprospavane noći tijekom svake kiše bude sjećanje na katastrofe koje su ih pogodile prošle godine.

Prošle godine su poplavama i klizištima u Federaciji BiH bila zahvaćena područja sedam županija: Zeničko-dobojske, Tuzlanske, Posavske, Sarajevske, Unsko-sanske, Srednjobosanske i Bosansko-podrinjske, odnosno 45 općina na područjima tih županija.

Ukupan iznos procijenjene štete na području Federacije BiH je (ne uzimajući u obzir podatke od Unsko-sanske županije koji nikada nisu dostavljeni) 1.414,983.980,28 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?