lovci

Proslavu obogatilo natjecanje lovaca i ribolovaca, a uz fiš-paprikaš i čobanac uklopili su se zvuci violine i šargije

26.10.2016.
u 07:00

Uz proslavu Dana općine Orašje već 11 godina za redom organizira se tradicionalni Gastrofest, natjecanje u pripremi čobanca i fiš-paprikaša. Uz pokroviteljstvo Općine, organizaciju natjecanja provode Lovačka udruga “Sava” i Ribolovna udruga “Šaran”, a natjecanje je okupilo i oko tisuću posjetitelja. - Kad smo prije 11 godina krenuli s idejom raznim događajima obogatiti proslavu, lovci i ribolovci su to učinili na najljepši način, a zadovoljstvo na licu posjetitelja i prazni kotlići potvrđuju kako je cilj u potpunosti ispunjen, rekao je Đuro Topić, načelnik općine Orašje. Lovci su i ovaj put prednjačili u masovnosti te su pokazali kako su organizacijski jako sposobni i za veća natjecanja. Na njihovoj “strani terena” okupilo se 11 ekipa iz LU “Sava” i jedna iz LS “Štrepci” u Brčko Distriktu BiH. Pokrovitelj je osigurao meso za ekipe te je u kotlićima kuhana srnetina i junetina, a uz domaću hranu dobro su se uklopili zvuci violine i šargije. Pozornost i najveću gužvu degustatora privukao je miris domaćeg specijaliteta “umačići” koji je na osobit način s više vrsta mesa i 17 vrsta povrća pripremao mladi kuhar Marko Marković iz Boka.

- Lako je kazati tko su bili pobjednici, ali teško je reći tko su najbolji kuhari jer smo vidjeli da su se članovi ocjenjivačkoga suda preznojavali u donošenju odluke. Prvu nagradu osvojila je Lovačka sekcija “Orašje”, drugu LS “Bok” Bočac i treću “Bok” Njivice. Gurmani iz tri prvoplasirane ekipe nagrađeni su prigodnim nagradama, kaže Marinko Džoić, predsjednik LU “Sava” Orašje. Natjecanje u pripremi fiš-paprikaša okupilo je najveći broj ekipa, 6 članica RU “Šaran” i jednu iz Grebnica. Ekipe su u natjecanje uložile trud, umijeće i svatko svoje začine, a sve ostalo osigurao je RU “Šaran” Orašje. Prvo mjesto osvojila je “Badžo-ekipa” iz Oštre Luke, drugo je pripalo ekipi iz Tolise “Albanezi&kumovi”, a treće “Kandžija” iz Grebnica. Natjecanje i sama ideja zaslužuju odličnu ocjenu, dolazi sve više gostiju i natjecatelja, kazao je Mario Živković, predsjednik RU “Šaran”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?