Uznesenje Blažene Djevice Marije

Proslavljen patron župe Rama-Šćit, okupilo se mnoštvo vjernika

Foto: KT
1/2
15.08.2020.
u 19:24

Velika Gospa ili Gospojina u ramskome kraju štuje se od davnina i na taj dan okupi se mnoštvo vjernika, a u posljednje vrijeme postao je i dan susreta brojnih Ramljaka.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza župa Rama-Šćit proslavila je svoj patron.

Nakon procesijskog dolaska na prostor vanjskog oltara, svečano euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati, uz suslavlje pet svećenika, predslavio je fra Ante Vučković, profesor filozofije na KBF-a Sveučilišta u Splitu. Riječi pozdrava, dobrodošlice, čestitke, obavijesti i zahvale izrekao je fra Andrija Jozić, župnik i gvardijan, piše Nedjelja.ba. 

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uzveličao je mješoviti župni zbor.

Nakon završetka slavlja svete mise, zbog koronavirusa izostalo je narodno kolo, a iako je bilo kišno vrijeme, nazočni su pronašli načina kako bi se družili uz čašicu razgovora. Na samu svetkovinu i kao u dane priprave, vjernici su imali priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi te obaviti pučke pobožnosti.

Za proslavu patrona vjernici su se i duhovno pripremali kroz dane Trodnevnice, a misne nakane bile su slijedeće: za hodošasnike i ljude u potrebi, za pokojne ramske branitelje te za pokojne ramske fratre.

U četvtak, 13. kolovoza, upriličena je i promocija knjige dr. prof. Šimuna Novakovića: „Neka obilježja jezika fra Jeronima Vladića“.

Velika Gospa ili Gospojina u ramskome kraju štuje se od davnina i na taj dan okupi se mnoštvo vjernika, a u posljednje vrijeme postao je i dan susreta brojnih Ramljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije