naselje Čep u Busovači

Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića i završetak prve faze sanacije crkve

11.11.2018.
u 16:36

Središnjim misnim slavljem ispred filijalne crkve u povratničkom naselju Čep u Busovači danas, 11. studenog 2018. godine, proslavljen je blagdan sv. Nikole Tavelića.

Župnik župe sv. Ante Padovanskog fra Zoran Jaković istaknuo je kako smo se danas okupili kako bismo proslavili blagdan sv. Nikole Tavelića, zaštitnika ove filijale, ali i da, nakon misnog slavlja, za prijateljskim stolom, proslavimo završetak prve faze sanacije crkve.

„Hvala svim donatorima koji su svojim darovima omogućili da saniramo crkvu. Bez njihove pomoći svima bi nam bilo izuzetno teško urediti ovu crkvu te stvoriti ambijent doličan liturgijskim slavljima, proslavi Boga i posvećenju ljudi“, kazao je župnik Jaković.

Proslavi blagdana sv. Nikole Tavelića i završetku prve faze sanacije crkve nazočili su i: predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.

Misno slavlje predvodio je prof.dr. fra Žarko Relota koji se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na životni put sv. Nikole Tavelić, istaknuvši kako životni put sv. Nikole može služiti kao primjer svima nama kako živjeti u vjeri i dobru s drugima.

„Nikola Tavelić, kao predstavnik škole Franje Asiškog, nije htio biti mediokritet, nije htio biti prosječan, nego je sebi rekao: „Ili najbolji ili nikakav, ili najizvrsniji ili nikakav. Radije ću biti nikakav ako nisam najizvrsniji.“ I u tome je i za današnje vrijeme najvrjednija poruka koju Bog odašilje svakomu od nas koji smo se odlučili pripadati Bogu, odnosno Kristu. Ako želiš biti Božji, ti moraš biti najbolji. Mi danas ovdje većina razmišljamo kako je svugdje drugdje ljepše nego ovdje i kako će nam svugdje drugdje biti ljepše i bolje nego ovdje. Nisam baš u to uvjeren. Prošao sam svijeta studirajući na svim stranama, ali nisam se uvjerio daje drugdje ljepše. I sv. Nikola Tavelić se zadržao ovdje, jer mu je bilo ljepše nego negdje drugdje.“, kazao je fra Relota.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije