tržište nekretnina

Prosječna cijena stana u FBiH u novogradnji 2.374 KM po kvadratu

nekretnine
Thinkstock
21.11.2022.
u 15:24

Prosječna cijena prodanih novih stanova u trećem tromjesečju u FBiH veća je za 26,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te veća za 22,9 posto u odnosu na prosječnu cijenu prodanih novih stanova prošle godine

Prosječna cijena prodanih novih stanova u Federaciji BiH u trećem tromjesečju iznosila je 2.374 KM po metru kvadratnom, a najviša je u Sarajevu gdje je bila 2.942 KM, dok je u ostalim općinama prosječna cijena iznosila 2.018 po metru kvadratnom.

Prosječna cijena prodanih novih stanova u trećem tromjesečju u FBiH veća je za 26,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te veća za 22,9 posto u odnosu na prosječnu cijenu prodanih novih stanova prošle godine, podaci su Federalnog zavoda za statistiku, prenosi Srna.

Broj prodanih novih stanova u trećem tromjesečju iznosio je 264 i veći je za 7,4 posto u odnosu na isto tromjesečje lani, dok je manji za 3,4 posto u odnosu na prosječan broj prodanih novih stanova u 2021. godini.

Korisna površina prodanih novih stanova u trećem tromjesečju iznosila je 14.135 matara kvadratnih i veća je za 2,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je manja za 1,2 posto u odnosu na prosječnu korisnu površinu u prošloj godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?