neugodnjak

Propust kod čišćenja zuba zbog kojeg se ne smijemo tako često

neugodnjak
01.08.2016.
u 18:25

Preskačete li pranje zubi prije spavanja, radite veliku grešku za zdravlje vaših zubi, slažu se brojni stručnjaci. No stomatolozi upozoravaju da je jednako loše ako ne koristite zubni konac. 


Istraživanje National Health and Nutrition Examination Surveya otkrilo je da čak trećina Amerikanaca starijih od 30 godina nikada ne koristi zubni konac. Ove se brojke značajno povećavaju u zemljama s nižom razinom dentalne higijene, prenosi Zadovoljna.hr

'Ako preskočite nekoliko dana da ne čistite zube koncem stavljate se u opasnost da se između zuba počinje stvarati kamenac. Varate se ako mislite da ćete kamenac očistiti zubnom pastom ili vodicom za ispiranje. U ovom slučaju pomaže samo zubar' kaže dr. Duong Nguyen. 

'Bakterije koje uzrokuju karijes te infekciju desni skrivaju se u području između zuba i desni – jedini način da ih uklonite od tamo je sa zubnim koncem. Ako nikada ne koristite zubni konac s vremenom ćete početi dobivati karijes,' dodaje stomatolog dr. Timothy Chase.

Dr. Alison Newgard sa stomatološkog fakulteta pri sveučilištu u Columbijiističe da jednom kada počnete imati problema sa zubima, izlažete se opasnosti od upale tkiva desni, slabljenja zubne kosti te u konačnici gubitka zuba. 

Za optimalno zdravlje zubi važno je koristiti zubni konac jednom dnevno, otprilike pola sata prije nego što planirate očetkati zube pastom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije