MOSTAR

Pronaći kvalitetna rješenja na dobrobit, prije svih, naše djece

DJECA
Foto: VL FOTO
1/2
16.04.2016.
u 09:00

Udruga socijalnih radnika Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, jučer u mostarskom Centru za socijalni rad održala okrugli stol o temi “Promocija i zaštita dječjih prava”. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici svih centara za socijalni rad s područja Hercegovačko-neretvanske županije te predstavnici šest osnovnih škola s područja grada Mostara, piše Večernji list BiH.

Razmjena iskustava

Udruga socijalnih radnika HNŽ je profesionalna udruga koja ima za cilj ostvarivanje prava socijalnih radnika i njihova što profesionalnijeg stručnog rada. - Svrha ovoga okruglog stola je da se razmjene iskustva po pitanju zaštite prava djece, da se dobiju neke nove upute za daljnji rad i da se, na kraju krajeva, razvije suradnja institucija koje u fokusu imaju djecu i dobrobit za njih, kazala je u izjavi za “Večernji list” Alma Kozo, predsjednica Udruge socijalnih radnika HNŽ-a.

Što se same suradnje između socijalnih centara s područja HNŽ-a tiče, Kozo je istaknula:

Upozorenja roditelja

- Suradnja je dosta dobra, no nikada nije onoliko koliko bi trebala biti. Jer, vidite kakva su događanja po pitanju djece, škola, socijalne zaštite, maloljetničke vršnjačke delinkvencije i slično. To je u današnje vrijeme jako aktualno, a mi bismo trebali što više pričati o tome i nastojati iznaći kvalitetna rješenja na dobrobit, prije svih, djece, naglasila je Kozo.

Na jučerašnjem okruglom stolu najviše je bilo riječi o pružanju savjeta roditeljima i nastavnicima, odnosno socijalnim radnicima i pedagozima, kako voditi roditeljsku skrb nad djecom.

Također, razgovarano je i o određenim upozorenjima za roditelje, koja se tiču situacija u kojima se roditeljima oduzima pravo nad djecom.

Na jučerašnjem okruglom stolu, osim predsjednice Udruge Alme Kozo, koja je predstavila rad Udruge i najavila planirane godišnje aktivnosti, govorili su mr. sc. Janja Milinković (“Standardi u području socijalne zaštite”), dip. soc. radnik Ilija Krišto (“Princip zaštite najboljih interesa djeteta”) i dip. soc. radnica Anita Begić (“Mjere zaštite djeteta prema OD FBiH”).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije