Međugorje

Promocija vina i pršuta koji je u Guinnessovoj knjizi rekorda

Jedan od suvlasnika hotela Villa Regina Jure Vasilj i poznati hrvatski vinar Davor Zdjelarević otvorili su ovu večer vinskog druženja u Međugorju. Medjugorje, 20.01.2017.Snimio:Marijan Sivrić
23.01.2017.
u 09:00

Hotel Villa Regina Međugorje bio je pretijesan za sve one koji su htjeli nazočiti promociji vina Zdjelarević Wine Selection. Promocija je održana u novootvorenom Wine baru, a vodio ju je osobno Davor Zdjelarević, jedno od najvećih vinarskih imena u Republici Hrvatskoj i enolog. Uime domaćina, sve nazočne pozdravio je jedan od vlasnika hotela Jure Vasilj, a zatim je dao riječ velikom hrvatskom i svjetski poznatom vinaru Zdjelareviću, te najavio i predstavio sva vina koja su se kušala. Potaknut dinamičnim razvojem tržišta, vinar Zdjelarević pokrenuo je jedinstven projekt prve difuzne vinarije u Hrvatskoj. Tridesetogodišnje iskustvo koje je ovaj vinar stekao tijekom rada, a koji je ujedno i vizionar hrvatske vinarske scene, pomoglo mu je da s kolegama stvori seriju vina u čijoj se kruni nalaze graševina, chardonnay, sauvignon blanc, malvazija, pošip, muscat brutal, cabernet sauvignon, babić i plavac mali. Ispričao je svoju vinsku priču te najavio i predstavio sva vina koja su se tu večer kušala. Posjetitelji su imali prigodu kušati pjenušac, chardonnay, graševinu i plavac mali.

Domaćini su osigurali bogatu gastroponudu čiji je vrhunac bio kušanje pršuta iz tvrtke Baba delicije Drniš koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Ovo druženje i zabava su se nastavili uz pjesmu. Dobro ozračje uz vrhunska vina i gastrodelicije uz, naravno, odličnu glazbu, trajalo je do kasno u noć. Zdjelarević Wine Selection pravni je nasljednik brenda Zdjelarević. Potaknuta dinamičnim razvojem tržišta vina nakon odluke o prodaji nekretninskog djela biznisa u Brodakom Stupniku, obitelj Zdjelarević osnivanjem nove tvrtke pokrenula je jedinstveni novi projekt prve difuzne vinarije u Hrvatskoj. Sva vina danas nastaju idejnom razradom i pod strogo definiranim enološkim smjernicama i standardima Davora Zdjelarevića, a tehnički se proizvode u suradnji s kolegama vinarima i u podrumima na mnogim proizvodnim lokacijama diljem Hrvatske i regije. Guinnessov rekord Drnišani obaraju s najvećim pršutom i najvećim stalkom. Pršut težak 23 kilograma bio je izložen i na drniškom Međunarodnom festivalu pršuta, a pršuti mogu biti teški i do 50 kilograma. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?