Donor i multivisceralna eksplantacija organa

Promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbegovića

11.06.2021.
u 14:33

U utorak, 15. lipnja u 18 sati u amfiteatru medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru bit će upriličena promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbegovića "Donor i multivisceralna eksplantacija organa".

Prof.dr. Rifatbegović, vrsni abdominalni kirurg, ali prije svega odličan čovjek i liječnik, kako je i sam rekao radio je na ovoj, jako važnoj knjizi, još od 2007. godine. Knjiga obuhvata sve segmente eksplantacije i transplantacije unutarnjih organa, jetre, bubrega, srca, gušterače i jako je vrijedna kao udžbenik za budućnost transplantacijske medicine u regiji a posebno u BiH.

Većina kirurških zahvata opisana je do samih detalja potkrijepljenih s odličnim ilustracijama originalnih fotografija.

Suradnici kod ovog malog profesorovog remek djela bili su poznati abdominalni kirurzi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a predgovor za knjigu napisao je prof.dr. Ferdinand Mühlbacher iz Beča, osvjedočeni prijatelj Bosne i Hercegovine, koji je 1999. godine bio pokretač transplantacijskog procesa u našoj zemlji.

Promocija  knjige planirana je u pet BiH gradova. Tuzla, Sarajevo, Zenica, Mostar i Banja Luka.

U zadnjih 15 dana knjiga je uspješno promovirana u Tuzli i Zenici a sada je na redu Mostar.

"O kakvoj se humanoj osobi radi, govori to da je prof.dr. Rifatbegović 14  godina uloženog rada i truda na samoj knjizi odlučio pokloniti našem Udruženju/Udruzi – Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BIH, jer će kompletan prihod od prodanih knjiga biti uplaćen našoj Udruzi. Koristimo prigodu da se zahvalimo Medicinskom fakultetu u Mostaru na čelu sa dekanom prof. Milenkom Bevandom na domaćinstvu i bezuvjetnoj potpori kod promocije ove, za sve nas, jako važne knjige, naglasili su suorganizatori promocije, Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije