Odluka o kemikalijama i biocidima

Promet i upotreba otrova u FBiH samo uz posebne dozvole

07.09.2016.
u 10:00

Kako prometovati otrovima, što se smije, a što ne prevoziti i upotrebljavati nedavno je Vlada FBiH definirala posebnom odlukom. Riječ je o postupku utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za promet i upotrebu otrova kojima se uređuju oblasti kemikalija i biocida, a koje provodi Ministarstvo zdravstva FBiH.

Izdavanje dozvole

- Postupak se provodi i u smislu izdavanja dozvole za promet tvari dopuštenih za upotrebu u fitofarmaceutskim sredstvima ako se smatraju otrovima. Zahtjev za utvrđivanje ispunjenosti uvjeta, obavljanje prometa i upotrebu otrova podnosi gospodarsko društvo, navodi se u dokumentu u čijem smo posjedu. Uz zahtjev se prilaže dokumentacija i podaci: odluka o registraciji društva, naziv otrova, jedinica mjere, pakiranje otrova, količina, tarifni broj, svrha uvoza (daljnja prodaja, laboratorijske analize, i sl.), način prijevoza (kamionski, cestarina i sl.), ovlašteni špediter, granični prijelaz, carina. Ministarstvo ocjenjuje, kako je navedeno, ispunjenost uvjeta za obavljanje prometa i upotrebe otrova, sukladno vrsti otrova, količini i namjeni te donosi odluku. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?