Orašje

Projekt sanacije cesta vrijedan oko 290.000 KM

26.04.2020.
u 19:26

U ovo krizno razdoblje u Vladi Posavske županije ipak žele pokazati da život u Posavini nije stao te da uspijevaju realizirati planirane zadatke u mjeri u kojoj je to moguće. Početak pandemije koronavirusa na području Posavske županije u općini Orašje nije poremetio planove na izvođenju radova na uređenju cestovne mreže. U posljednja četiri tjedna aktualni su radovi na nekoliko lokacija, i to pojasa s odvodnjom oborinskih voda u mjesnoj zajednici Oštra Luka, asfaltiranje s ugradnjom rubnjaka u nekoliko ulica u Orašju, proširenje raskrižja na križanju magistralne ceste (M-14.2) Orašje - Grebnice s lokalnom cestom Tolisa te presvlačenje i asfaltiranje dionica ulica u mjesnim zajednicama Bok, Matići, Vidovice i Kopanice. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu PŽ-a za 2019. godinu, a realizacija ovog projekta planirana je planom i programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta Ministarstva za 2019. godinu, izjavio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović nakon što je posjetio neke od lokacija gdje se izvode radovi, gdje je utvrdio njihov intenzitet, te izrazio zadovoljstvo napretkom poslova. Radove na realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije lokalnih cesta u općini Orašje izvodi poduzeće Galax-niskogradnja Brčko na osnovi ugovora potpisanog krajem prošle godine, a vrijednost radova iznosi oko 290.000 KM.

- Trenutačno su u tijeku radovi na proširenju raskrižja u Tolisi u vrijednosti oko 33.000 maraka, koji obuhvaćaju zemljane i radove na odvodnji, radove na asfaltiranju, kao i one na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji. Aktivnost na prostoru iznimno frekventnog prometa na križanju u Tolisi stvorit će novi izgled predmetnog raskrižja i time značajno utjecati na povećanje sigurnosti i neometano odvijanje prometa svih sudionika na toj frekventnoj dionici iz smjera Orašja i Domaljevca, rekao je ministar prometa, veza i zaštite okoliša PŽ-a Anes Osmanović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?