Zagreb

Priznanje Romske zajednice Republike Hrvatske, uz ostale, uručeno i fra Stipi Karajici

15.04.2016.
u 09:00

U sklopu Svjetskog dana Roma koji se obilježava u čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog 1971. u Londonu, predstavnici Romske zajednice Hrvatske su ove godine zaslužnim pojedincima i ustanovama svečano uručili priznanja – nagradu, prigodnu Romovnicu pod sloganom “Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva”. 

Priznanje je ove godine uručeno i fra Stipi Karajici, župnom vikaru zagrebačke župe sv. Marije Anđeoske i voditelju KD “Kruh sv. Ante” za RH. Priznanje je dodijeljeno fra Stipi koji je, navodi se u obrazloženju, od početka nesebično podupirao romsku populaciju u ostvarivanju njihovih prava kako u RH, tako i šire, te svojim djelovanjem i angažmanom nastojao posredovati među različitim kulturama i tako pridonositi izgradnji ideja zajedništva i tolerancije, posebno u pogledu borbe protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić uručio je nagradu... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije