objavljen video o navodnom postavljanju eksploziva

Kosovska policija prekontrolirala prugu, nema eksploziva

sdfs
14.01.2017.
u 18:48

Nakon što je na Facebook stranici "Jedna nacija" (Nje kombi) objavljen video o navodnom postavljanju eksploziva uz prugu, što su prenijeli kosovski mediji, policija na sjeveru Kosova je izvršila inspekciju cijele pruge da mine nisu postavljene i da je pruga potpuno sigurna.

U ovim trenucima na Donjem Jarinju pojačano je prisustvo policijskih jedinica, među kojima se nalaze pripadnici granične policije koja će izvršiti kontrolu putnika i unutrašnjosti vlaka, nakon što uđe na Kosovo, kao i policajci regije Sjever, prenosi portal Kosovosev.

Kosovska policija na sjeveru je spremna da pruži svaku vrstu asistencije graničnoj policiji, ali u njenoj nadležnosti nije da odlučuje o ulasku voza na Kosovo, jer je to isključiva nadležnost granične policije, rečeno je za N1.

Vlak je u ovim trenucima stigao do Raške, a Miša Vacić je napustio vlak. On je novinarima rekao da su mu ulazak na Kosovo zabranili organi iz Prištine, kao službeniku Vlade Srbije, a da je izašao kako bi omogućio da vlak stigne do Kosovske Mitrovice. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije