„Best Warrior Competition“

Pripadnici OSBiH postigli izuzetne rezultate na vojnom natjecanju u Marylandu

vojnici
11.04.2016.
u 15:17

Pet pripadnika Oružanih snaga BiH primilo je u kasarni "Rajlovac" Oružanih snaga BiH pohvale za izuzetne rezultate koje su ostvarili na vojnom natjecanju „Best Warrior Competition“ u saveznoj američkoj državi Maryland, javlja Fena. 

To su: poručnik Ivan Krajina, stariji vodnik prve klase Momir Bogosavac, stariji vodnik Davor Marjanović i vojnici Gorana Aleksić i Ermin Hajrić.

- Natjecali smo se iz pet disciplina: fizička provjera, taktička staza, navigacija, marš i pucanje iz puške M16A2 – kazala je Feni Gorana Aleksić.

Nakon što je dobila pohvalu za fizičku provjeru i taktičku stazu, kaže da će joj to iskustvo iz SAD-a koristiti u budućem vojničkom djelovanju u BiH. Također, na natjecanju je bila najbolja u sklekovima, s obzirom na to da je u dvije minute uradila 75 sklekova.

Ovih pet vojnika u SAD-u provelo je deset dana, među kojima je tri dana trajalo „Best Warrior Competition“.  

- Ponosni smo na činjenicu da smo ostvarili bolje rezultate od američkih natjecatelja koji se za natjecanje pripremaju godinu dana, dok smo mi imali samo nekoliko dana za pripremu na opremi koju inače Oružane snage nemaju u svojim formacijama – istaknula je Aleksić.

Svoje prvo iskustvo na vojnom natjecanju u SAD-u doživio je poručnik Ivan Krajina, koji je bio najbolji u gađanju s puškom M16.

- Osim toga, zanimljivo mi je bilo natjecati se u maršu, odnosno hodnja 12 kilometara pod 15 kilograma teškom opremom. To sam završio za sat i 19 minuta te zauzeo osmo mjesto od 20-ak natjecatelja – rekao je Feni Krajina.

Stariji vodnik prve klase Momir Bogosavac i stariji vodnik Davor Marjanović zauzeli su treće mjesto u ukupnom plasmanu – hodnja 12 kilometara s 15 kilograma ranac.

Vojnik Ermin Hajrić ostvario je najbolji rezultat na testu fizičke spremnosti i bio je najbolji od svih natjecatelja u trčanju na dužini od tri kilometra i 200 metara.

Na taktičkoj stazi, gdje se rade vojničke vještine, prva pomoć i slično, sto posto bodova su ostvarili Momir Bogosavac, Davor Marjanović, Gorana Aleksić i Ermin Hajrić, dok je Ivan Krajina osvojio 90 bodova.

Na ovoj stazi nijedan Amerikanac nije uspio postići stopostotni rezultat.

Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 30 natjecatelja među kojima su probrani vojnici iz nacionalne garde Marylanda, koja ima oko 7.000 vojnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?