zajednička sjednica

Prioritetne mjere Vlade FBiH i RS-a u borbi protiv "sive ekonomije"

04.10.2017.
u 17:15

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske su, na današnjoj 3. zajedničkoj sjednici održanoj u Sarajevu, prihvatile informaciju o poduzetim aktivnostima u oblasti borbe protiv "sive ekonomije" i suglasile se s Prijedlogom prioritetnih mjera za suradnju dviju vlada u borbi protiv "sive ekonomije".

Kako se navodi u priopćenju Vlade FBiH, pomoćnik ministra financija Vlade RS-a Jovo Radukić i savjetnik premijera Federacije BiH Zlatko Hurtić su zaduženi da, u skladu s primjedbama u raspravi, naprave pregled usuglašenih prioritetnih mjera i definiraju mehanizam međuentitetske koordinacije za implementaciju i monitoring, te da tako usuglašen dokument, do 1. studenog dostave entitetskim vladama na davanje suglasnosti.

Vlade su prihvatile i informaciju o prometu šumskih drvnih sortimenata sa aspekta osiguranja sirovine za domaće drvoprerađivače.

Kako je zaključeno, Vlada FBiH će donijeti odluku o privremenoj mjeri za promet trupaca, s rokom primjene usuglašenim s odlukom Vlade RS-a.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske su obvezani da, s ciljem trajnog rješavanja ovog pitanja, u roku od 30 dana usuglase tekst zajedničke inicijative koju će premijer FBiH i predsjednica Vlade RS uputiti Vijeću ministara BiH.

Vlada FBiH i Vlada RS-a uputit će Vijeću ministara BiH zajedničku inicijativu za donošenje odluke o zabrani izvoza i prometa trupaca iz Bosne i Hercegovine.

Prihvaćena je i informacija o statusu neperspektivne vojne imovine te su obje Vlade izrazile zajednički stav da ovo pitanje bude riješeno u skladu s važećim propisima, s prioritetom za skidanje zabrane raspolaganja na neperspektivnoj vojnoj imovini koja ima opći i javni interes za oba entiteta i da bude stavljena u funkciju razvoja i otvaranja novih radnih mjesta u oba entiteta.

Vlada RS-a i Vlada FBiH zadužile su ministre pravde da imenuju osobe koje će se baviti pitanjem pravnog statusa neperspektivne vojne imovine, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije