Otkrivamo što je novi HDZ-ov prijedlog

Prijedlog ‘16+1’ uključuje Hrvate iz cijele FBiH i ispunjava presudu o izboru Doma naroda

10.06.2018.
u 10:00

Pregovori bošnjačkih i vodeće hrvatske stranke nastavit će se sljedećih dana u pokušaju traženja rješenja za izmjene Izbornog zakona po presudi Ustavnoga suda BiH u predmetu Bože Ljubića, no izvjesno je kako će do dogovora vrlo teško doći jer su apsolutno nespojiva načela koja zagovaraju dvije strane. Naime, jednostavno se ne može u isto rješenje spakirati provedba odredbi Ustava Federacije i Ustava BiH, odnosno presuda Ustavnoga suda. Na to uporno upozoravaju hrvatski predstavnici inzistirajući da se kao kompromisno i jedino moguće rješenje prihvati meritum i objašnjenje presude po Ljubićevoj apelaciji.

Osporen i Ustav FBiH

Jedno od rješenja, koje je sada službeno u optjecaju i koje ispunjava presudu u slučaju “Ljubić”, te nudi kompromis bošnjačkoj strani, jest prijedlog koji je iznio čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović. Radi se o tzv. modelu “16 plus 1”...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
08:48 11.06.2018.

HDZ traži promjene u FBiH tako da se mora poštovati ustav FBiH to je jednostavno sve dok se ne promjeni ustav on semo ra poštovati. HDZ traži kršenje ustava što je protivzakonito.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?