Predsjedništvo BiH

Prihvaćen poziv,Čović ide krajem mjeseca kod Obame

Predsjedništvo BiH
06.09.2015.
u 13:31

Summit vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma bit će održan u New Yorku, 29. rujna

Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovitoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Summitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29. rujna. 

Također, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredijeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27. rujna. 

Prihvaćen je i poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, upućen Predsjedništvu BiH, za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine. Donesena je Odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana. 

Dato je odobrenje za zaključivanje Memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, te Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika "Granična straža".

Predsjedništvo BiH je odlučilo uputiti pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije