Knjiga Jure Papića

Priča o svetom Nikoli nije samo za vjernike, to je priča za svakog čovjeka, pa i agnostike

04.12.2016.
u 07:00

U galeriji Katarina u Kosači predstavljena je knjiga “Čudotvorna prašina sv. Nikole”, splitskog autora Jure Papića.

Dr. Ivo Čolak, prorektor Sveučilišta u Mostaru, govorio je o zanimljivom piščevom poimanju svetoga Nikole te o tome koliko umjetnost spaja prostore i briše granice.

O Papićevoj zanimljivoj knjizi govorila je i Fanita Hrepić, slikarica iz Splita, te Ivan Vrljić. Ovaj mostarski pjesnik kazao je kako sveti Nikola, zaštitnik pomoraca i putnika, spaja Istok i Zapad, stare i mlade. Jure Papić zahvalio je svima koji su podržali objavljivanje njegove knjige. Recenzenti ove knjige su splitski glazbenik Jovica Škaro i dr. Ivo Josipović, bivši predsjednik RH.

“Priča Jure Papića je priča o svetom Nikoli kao zaštitniku i promotoru dobrote, ljubavi i nesebičnosti, svecu koji je svoju dušu i duše drugih obogatio ljepotom vrlina koje su u suvremenom svijetu sve manje na cijeni. Jednostavno pisana priča, puna poruka o ljubavi i dobroti za bližnje, priča je o svecu koji to postaje vjerom kako treba činiti dobro i onda kada je teško, nije to samo priča za vjernike, nego za svakog čovjeka, pa i agnostika poput mene. Priča je za svakoga tko vjeruje da je vrijedno biti dobar, pomagati drugima, voljeti ljude”, piše u svojoj recenziji dr. Ivo Josipović.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Meliha Kulukčija, Nina Deronjić i mlada mostarska glazbenica Sanda Pandža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije