ilegalan prelazak granice

Pri prelasku granice u godini dana oduzeli 1158 dokumenata od stranih i 275 od domaćih državljana

15.02.2017.
u 10:00

Granična policija BiH je na godišnjoj konferenciji za novinare jučer u Sarajevu prezentirala podatke iz izvješća o radu u 2016. Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je kako je broj osoba koje su prošle godine ilegalno prešle granicu BiH povećan za 21 posto, odnosno da je 218 osoba zatečeno u ilegalnom prelasku granice. Kazao je i kako je tijekom prošle godine evidentirano više od 45.000 prelazaka granice BiH, a najviše ih je bilo na kopnenim graničnim prijelazima.

Registrirani i tjeralice

Prema njegovim riječima, iz Hrvatske je zabilježeno 69 posto prelazaka granice, iz Srbije 24 posto, Crne Gore 4 posto, dok je 2,6 posto evidentirano u međunarodnim zrakoplovnim lukama.

“Prošle godine milijun i 200.000 putnika koristilo je zračne luke u BiH kada je riječ o prelasku granice, a promet je najviše povećan u zračnim lukama u Sarajevu i Tuzli”, izjavio je Galić. Najveći broj osoba koje su prošle godine prešle bh. granicu su “uredni” putnici koji ispunjavaju sve uvjete prelaska, a prema riječima predstavnika Granične policije BiH, evidentirani su i putnici koji su kršili pravila...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?