Obilježen Dan narcisa u Livnu

Prevencija i rano otkrivanje raka dojke od ključne važnosti

22.03.2023.
u 18:22

Udruga žena oboljelih od raka dojke „Bistrica" Livno u prostorijama Poslovno trgovačkog centra Forum u Livnu u srijedu je upriličila manifestaciju "Dan narcisa" u okviru koje je prodajom cvjetova prikupljan novac za rad Udruge.

Predsjednica Udruge “Bistrica” Slavica Gotovac kazala je da je u protekle tri godine kod 55 žena s područja Hercegbosanske županije bila izražena sumnja na karcinom dojke, a od tog broja kod njih 47 ta zloćudna bolest je i potvrđena.

Dodala je kako je od početka rada Udruge “Bistrica” 2007. godine njezinih 25 članica preminulo te je poslala poruku kako su prevencija i rano otkrivanje raka dojke od ključne važnosti za pozitivan ishod liječenja.

Akciju je podržao i livanjski gradonačelnik Darko Čondrić, i sam liječnik, koji je naglasio veliki značaj ranog otkrivanja karcinoma dojke te je poručio kako će gradske vlasti nastaviti podržavati ovakve i slične akcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?