BERNARD TAPIE

Preminuo francuski tajkun i bivši predsjednik Marseillea čiji su život obilježile brojne afere

03.10.2021.
u 12:46

Mediji u Francuskoj donose vijest kako je u 78 godini života od posljedica raka preminuo bivši političar, biznismen i nekadašnji predsjednik Marseillea Bernard Tapie. Tapiea su godinama povezali s mnogim kontroverznim aferama kako u nogometu tako i izvan njega.  

Kada je u pitanju Marseille, Tapie je s francuskim velikanom osvojio naslov prvaka 1993. godine.

- Čuli smo ovu tužnu vijest. Njegov odlazak će zauvijek ostaviti veliku prazninu u našim srcima i zauvijek će ostati legenda ovog kluba - stoji u priopćenju kluba.

Bernardov život obilježile su afere, pa mu je tako primjerice prije četiri godine žalbeni sud u Francuskoj naredio da mora vratiti svih 404 milijuna eura, koliko mu je odlukom arbitražnog suda isplaćeno u sporu povodom prodaje jedne mega-kompanije.

Također je kasnije potvrđeno kako je Tapie imao veze s jednim od sudaca kojeg je država imenovala da riješi njegov slučaj. Tapie je u travnju ove godine također bio u centru pažnje zbog napada na njega i njegovu suprugu.

Naime, skupina lopova provalila je u njihovu vilu, opljačkala ih, a lopovi su mučili Tapiea i njegovu suprugu zbog čega su oboje u konačnici završili u bolnici, prenosi Sportske Novosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije